УНИВЕРЗАЛНА БИБЛИОТЕКА НОВОГ МЕДИЈА. COMPLETARIUM

На други, трећи поглед. ЦЕО СВЕТ је једна држава. "Сазвежђе З"

среда, 21. јануар 2009.

Interesovanje za konkurse ZAVETINA ne prestaje


21 januar, 2009 2:02 pm


Postovanje!


Zanima me da li se dati literarni radovi mogu slati na ovu e-mail adresu rasudenac@verat.net

?Koliko radova moze poslati jedan autor?Da li postoji neko starosno ogranicenje?Da li postoji neko ogranicenje po pitanju teme ili duzine rada?Bila bih vam zahvalna ukoliko biste mi odgovorili!Pozdrav!


Maja Antic


Napomena urednika:

ZAVETINE su prošle 2008. godine o svojoj 25 - godišnjici npostojanja, raspisale nekoliko književnih konkursa. Za 30 novih rukopisa knjiga pesama, romana, hronika, prepeva, studija, eseja itd. Tzv. Veliki konkurs Edicije ZAVETINE. Rukopisi su primani do kraja decembra 2008., ali zbog velikog interesovanja, rok je produžen do 25. februara 2009. godine.

Tim povodom smo dobili na stotine pisama, sličnih Majinom, pa koristimo priliku da skrenemo pažnju posetiocima naših sajtova i blogova, da rukopise na veliki konkurs Edicije Zavetina šalju na internet adresu zavetine@verat.net . Ili na adresu Edicija ZAVETINE, 11000 Beograd, Serdar Janka Vukotića 1/13.

Uslovi konkursa predviđaju da svaki autor može konkurisati sa više neobjavljenih i nepublikovanih rukopisa, koji se šalju Zavetinama u digitalnoj formi i odštampani na papiru, sa obaveznim podacima o autoru i izričitom potvrdom pisca da nije publikovao ili štampao već negde delo u celini. Nema ograničenja tematskih, ni starosnih. No obim rukopisa ne može premašiti 10 št. tabaka ili 160 stranica otkucanih slovima veličine 12 pinta, uobičajen A4 format, sa uobičajenim novinarskim proredom. Ponešto od radova koji su već pristigli i ušli u širi izbor rukopisa Zavetine su objavile na na nekoliko blogova, ponajviše na blogu http://www.zavetineplusultra.blogspot.com/ , ali i na drugimk blogovima Blogossfere ZAVETINA. Predlažemo zainteresovanima da posete i blog http://www.zavetineabovo.blogspot.com/ , polaznu stanicu Blogosfere Zavetina, kao i zvanični sajt Zavetina, gde su objavljeni književni konkursi http://www.zavetine.com/

Rokovi konkursa Zavetina su praktično završeni, osim tzv. Velikog konkursa, koji je produžen i koji se završava kroz mesec dana. Znači, nije preostalo mnogo vremena do kraja ovog konkursa. Svi učesnici konkursa, koji to do sada nisu učinili, treba da pošalju osim digitalne verzije svojih rukopisa, i štampanu na papiru verziju!!! Ako ima još onih kojima je nešto nejasno, neka pogledaju tekst konkursa na zvaničnom sajtu Zavetina.